Selectează o Pagină
concurenta

Concurenta la Academia de Politie este un subiect important pentru candidati si totodata una din temerile nescrise ale acestora pentru ca tot timpul exista zvonuri care spun ca sunt multi candidati pe un loc si ca este foarte greu sa intri daca nu ai pile. Despre asta vom discuta in articolul de astazi.

Ce este concurenta? Ea reprezinta totalul candidatilor care au promovat probele eliminatorii – vizita medicala, examinarea psihologica si probele sportive. Numarul candidatilor dinaintea acestor probe nici nu ar trebui sa prezinte importanta, pentru ca ei se vor tria pana la sustinerea probelor scrise.

Insa multe persoane pierd din vedere urmatoarea intrebare: ce relevanta are concurenta la Academia de Politie? Mai exact, cat de pregatite sunt persoanele de care se tem candidatii ca le vor fura locurile? Aici este problema, nu faptul ca sunt 10 candidati pe un loc.

De ce sa iti fie frica de concurenta?

Sa luam drept exemplu situatia concurentei pentru anul 2015. In tabelul de mai jos avem fiecare arma impreuna cu locurile scoase, concurenta de la probele scrise si candidatii declarati respinsi:

La prima vedere, am putea spune ca sunt foarte multi candidati pentru armele politie si jandarmi. Insa rezultatele de la probele scrise vorbesc altceva: un procent deloc neglijabil din cei care se prezinta la admitere nu sunt suficient de bine pregatiti pentru a obtine nota minima de 6, ceea ce cu greu s-ar putea spune ca ar face parte din concurenta. Plus ca foarte multi nu se apropie nici macar de nota 7 (puteti vedea mai jos statisticile detaliate, pe arme). Astfel, asa-zisa concurenta scade considerabil si nu mai este ceva de speriat.

La urma urmei, daca un candidat este suficient de bine pregatit si obtine note suficient de mari la teste (vorbim de minimum 8 sau 8.50), discutiile despre concurenta nici nu isi au rostul.

Vom detalia mai jos pentru fiecare arma in parte.

error: Conținut protejat