Selectează o Pagină
cum imi aleg beneficiarul

Alegerea beneficiarului este primul pas inainte de recrutare, fiind una dintre cele mai importante si dificile decizii pe care candidatii trebuie sa le ia. Importanta cunoasterii armelor si beneficiarelor vine datorita angajamentului pe care candidatii admisi trebuie sa il semneze. Acest angajament ii va obliga sa lucreze in cadrul beneficiarului timp de minimum zece ani. In caz contrar, acestia vor fi obligati sa restituie banii investiti de stat in pregatirea lor, fiecare an fiind evaluat la aproximativ o mie de euro. Astfel, nimeni nu isi doreste sa lucreze in urmatorii zece ani (durata minima a angajamentului) intr-un loc ales dintr-un impuls, sau fara a avea macar o idee asupra muncii din locul respectiv. Despre aceasta vom scrie in articolul de astazi.

Beneficiarul reprezinta institutia care scoate un numar de locuri la concurs pentru a obtine in urma scolarizarii angajati. Academia de Politie are, in principiu, urmatorii beneficiari:

– Politia Romana
– Politia de Frontiera Romana
– Jandarmeria Romana
– Administratia Nationala a Penitenciarelor
– Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
– Arhivele Nationale

“Cum imi dau seama care este beneficiarul care mi se potriveste?”

Pentru a distinge diferentele intre fiecare beneficiar, un punct de pornire ar fi studierea legilor care le stabilesc cadrul organizatoric si atributiile:
– Politia Romana: Legea nr. 218/2002
– Politia de Frontiera Romana: O.U.G. nr. 104/2001
– Jandarmeria Romana: Legea nr. 550/2004
– Administratia Nationala a Penitenciarelor: H.G. nr. 1849/2004
– Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta: H.G. nr. 1648/2006
– Arhivele Nationale: Legea nr. 16/1996

Daca nu ti-ai dat seama care e beneficiarul cel mai potrivit pentru tine in urma studierii documentelor de mai sus, iti prezentam o descriere generala a fiecaruia.

Politia Romana

– se ocupa in principal de mentinerea ordinii publice in diferite medii – programul de lucru este variat si imprevizibil (politistii spun adesea ca stiu cand pleaca, dar nu stiu cand se intorc) – ofera cea mai mare varietate de profile disponibile (ordine publica, politie rutiera, politie economica, combaterea crimei organizate, criminalistica, politie transporturi etc) – activitatea se desfasoara preponderent in teren – puncte de lucru in toata tara – statistic vorbind, are cele mai multe locuri scoase la concurs – cea mai mare concurenta si cele mai mari note

error: Conținut protejat