Selectează o Pagină
testare psihologica

Examinarea psihologica este unul din subiectele de interes cand vine vorba de admitere. Multi candidati cred ca examinarea psihologica pentru Academia de Politie sau scolile de agenti ori subofiteri presupune un grad de dificultate ridicat sau un nivel de inteligenta superior. In plus, exista parerea generala ca este nevoie de pregatire pentru examinarea psihologica, lucru total neadevarat, dupa cum vom arata in acest articol.

 

Examinarea psihologica are drept scop descoperirea candidatilor care se potrivesc profesiei de politist, jandarm, pompier etc (nu enumeram toate posibilitatile) din punct de vedere al inteligentei si personalitatii. De aceea este foarte important ca raspunsurile oferite in cadrul acestei probe sa fie cat mai sincere, pentru ca nimeni nu isi doreste sa lucreze intr-un domeniu care sa nu i se potriveasca din diferite motive (regim prea strict, program prelungit, oameni recalcitranti).

 

Legat de pregatirea pentru examinarea psihologica, aceasta nu numai ca nu este necesara, insa poate fi si o risipa de timp si bani, pentru ca este foarte dificil sa te pregatesti pentru un test psihologic. Testele psihologice evalueaza niste caracteristici innascute, intiparite in propria persoana si care pot fi foarte greu schimbate. In plus, exista riscul ca ofiterul psiholog sa descopere ca un candidat vrea sa triseze la testare, motiv intemeiat pentru a nu oferi un rezultat favorabil.

In ce consta examinarea psihologica pentru Academia de Politie? Ea contine:
– un formular cu date personale
– doua teste de inteligenta: unul de inteligenta non-verbala si unul de inteligenta verbala
– o baterie de teste de personalitate de aproximativ 200 de intrebari
Optional, in functie de dorinta ofiterului psiholog, se pot adauga teste speciale, precum testul arborelui sau un interviu.

 

error: Conținut protejat