Selectează o Pagină

In fiecare an una din intrebarile arzatoare ale candidatilor este „Cand incepe inscrierea?” sau „Cand trebuie depusa cererea de inscriere pentru admitere?”.

Daca te intrebai si cand trebuie depusa cererea de inscriere pentru admiterea la Academia de Politie, afla ca saptamana aceasta Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a anuntat oficial ca au inceput inscrierile. Termenul pentru depunerea cererilor de inscriere este pana pe 27 mai, iar dosarul complet trebuie predat pana, cel tarziu, pe 17 iunie.

Termenul variaza de la an la an, asa ca este bine sa urmaresti mereu platformele dedicate admiterii la Academia de Politie si site-urile oficiale. Un prim semn ca incrierile se apropie este afisarea locurilor scoase la admitere.

 

Ce inseamna asta?

In primul rand, cand va prezentati la sediul inspectoratului de politie (sau echivalent) veti fi trecuti intr-un registru de candidati, urmand a completa o cerere de inscriere.

Cererea este una tip, continand date de identificare (nume, prenume, adresa, telefon, stare civila si altele), specializarea pentru care optati (de exemplu, Drept sau Ordine si Siguranta Publica) precum si limba straina la care veti sustine examenul scris.

Din momentul semnarii cererii, sunteti oficial un candidat si aveti de completat actele necesare pentru constituirea dosarului pentru Academia de Politie. Acesta contine documente precum autobiografia, tabelul nominale cu rudele candidatului, fisa medicala, avizul psihologic, caracterizarea de la ultimul loc de munca sau unitate de invatamant, CV-ul in format Europass, poze, plus alte acte in copie legalizata sau xerox.

Vor urma alte articole ajutatoare in legatura cu depunerea dosarului pentru ca timpul petrecut cu aceasta activitate sa fie cat mai mic si sa va puteti concentra pe admiterea propriu-zisa. Puteti urmari in continuare pagina noastra de Facebook, sectiunea de blog (pentru userii neinregistrati) si sectiunea de noutati (pentru userii inregistrati).

error: Conținut protejat