Selectează o Pagină

Dupa contravizita medicala, a doua proba eliminatorie este cea sportiva, sustinuta a doua zi.

Este foarte important ca alimentatia sa nu fie bogata in grasimi in ziua respectiva pentru a nu avea surprize. In plus, nu recomandam folosirea energizantelor sau a altor substante de acest fel, intrucat adrenalina va fi prezenta in momentul probei si nu este nevoie de complicatii.

Totodata, este bine de stiut ca in cazul in care aveti probleme de sanatate care nu v-ar permite sa terminati toate probele, puteti vorbi medicii din comisie, care va vor consulta si vor decide daca veti sustine probele in alta zi.
Este bine sa aveti o pereche buna de pantofi de alergat, insa fara crampoane sau cuie. Sa fie cat mai comozi si usori. Va avea loc un instructaj si veti fi dusi pe terenul de sport.

Acolo, vi se va explica ordinea si felul in care fiecare proba se va efectua. Apoi, veti avea cateva minute pentru a efectua exercitiile de incalzire.

Ordinea probelor este: alergarea de viteza, aruncarea mingii medicinale, alergarea de rezistenta.

La alergarea de viteza, se alearga cate doi. Proba aruncarii mingii medicinale se realizeaza individual, iar alergarea de rezistenta in grupe de 15-25 de candidati.
Important, in cadrul alergarii de rezistenta, unul din membrii comisiei va citi cronometrul de doua ori, asa ca nu este nevoie sa aduceti propriul cronometru sau ceas. La finalul alergarii, veti primi un bilet de ordine, nu il pierdeti.

Dupa ce ati parcurs toate probele, veti semna in borderoul comisiei si asteptati sa termine intreaga grupa inainte de a fi condusi la poarta Academiei.

Seara, se vor afisa la avizier atat candidatii respinsi, cat si cei care au fost declarati admisi.

error: Conținut protejat